Aabv

Forebyggende 2017Det er nå klart for påmelding til "Brannforebyggende forum 2017" som i år skal arrangeres av Ålesund brannvesen KF i Ålesund 12 - 13. september. Meld deg på allerede i dag!

Brannforebyggende forum er en faglig konferanse for personer som arbeider med brannforebyggende-, og informasjonsoppgaver i brann- og redningsvesen. Programmet er sammensatt slik at det bør være interessant for brannkonsulenter, kommunale beredskapsledere, forsikring og myndigheter innenfor brann og sikkerhet.

Invitasjon med endelig program finner du her: pdfBrannforebyggende_forum_2017.pdf

Vi håper at flest mulig setter av disse datoene og ønsker dere velkommen til Ålesund -
Norges vakreste by :-)

 

Bry deg før det brenner 2017Ålesund brannvesen deltar også i år på kampanjen «Bry deg før det brenner»-i tidsrommet 9.-16. juni. Kampanjen henvender seg til pårørende av hjemmeboende eldre, og handler om enkle tiltak vi kan gjøre for at aldrende foreldre/besteforeldre skal kunne være trygge hjemme. Bakgrunnen er som kjent at eldre er en utsatt risikogruppe når det gjelder brann. 

Årets kampanje kommer i Bjørnis-innpakning, og rettes først og fremst mot barnefamilier, dvs. barna og deres foreldre. Barna er våre beste brannvernambassadører, og det er ikke lett for foreldre å si «nei» når barna ber dem sjekke røykvarsleren hos bestemor og bestefar. Ønsket vårt er at det å gjøre noe ekstra for brannsikkerheten hos besteforeldrene, rett og slett blir en liten familieaktivitet. 

Ålesund brannvesen vil bli å finne på AMFI Moa kjøpesenter  der de vil informere og dele ut foldere om brannsikkerhet til både voksne og barn. Vi ser frem til å treffe akkurat deg!

 

Foto Thor Kr.AdolfsenNorsk brannvernforening melder om brannfarlige stålamper.
Mange stålamper beregnet for private boliger har halogenpære i den kraftige lampen som lyser mot taket.
I noen tilfeller kan dette føre til brann dersom pæren tildekkes.
Les mer om dette på nettsiden til Norsk brannvernforening her.

 

 

                                                                                                                                                            Foto: Thor Kr. Adolfsen

 

Vi ønsker alle en flott 17-mai feiring.17 mai 2017

Dykkeøvelse Flatholmen 10.05.17Hele denne uken har Ålesund brannvesen gjennomført flere dykkeøvelser i sjøen for mannskapene i beredskap. Her er noen bilder fra øvelse på flatholmen der det var simulert at et lite barn hadde falt utenfor kaien. Fortvilet far sto på kaien og tok i mot mannskapene når de kom. Det tok kun 6 min fra alarmen gikk på brannstasjonen ved Volsdalsberga til dukken var på land.

Neste øvelse var en overflateredning ved Lillevannet i Spjelkavika. Her var det en voksen svømmer som hadde fått problemer og klamret seg fast i en bøye. Denne øvelsen ble også gjennomført kjapt og greit.

Siste øvelse før lunsj var ved kai i Borgundfjordveien. Her gikk øvelsen ut på at en buss har havnet i sjøen og 7 personer var savnet. Her hadde dykkekoordinatoren planlagt og gjort en god jobb på forhånd. En kontainer med monterte buss-seter der det var satt inn dukker som skulle reddes opp til overflaten. Kontaineren var lagt ut på ca. 10 meters dyp. Dette gjorde at dykkerene fikk følelsen at dette er en reell hendelse, med mange savnede personer og her var det kappløp med tiden for å få opp alle dukkene. Også denne øvelsen ble gjennomført på en fremragende måte. God læring for alle involverte.

overflateredning Lillevannet Buss i sjøen  Dykker