Aabv

BrannslokkerI år også kan alle privatpersoner som ønsker å få en gratis sjekk av brannslokkeapparatene sine, komme innom Spjelkavik brannstasjon torsdag den 7. desember fra klokken 16.00 – 20.00. 

Har du kontrollert slokkeapparatet ditt i det siste? Benytt muligheten nå!

Dette er et arrangement rettet mot foreldre/voksne og det brannforebyggende arbeidet en huseier har ansvar for. Det blir dessverre ikke anledning til aktiviteter rettet mot barn, som å prøvesitte brannbiler ol.

Velkommen!

Øvelse bilulykke 1Små og store øvelser er nødvendig for best mulig beredskap.
Denne uken har alle vaktlag gjennomført en øvelse i hurtigfrigjøring av fastklemte personer  fra bilvrak etter trafikkulykke.

Her var det fokus på førstehjelp, med utfordringer som diesel lekasje og fastklemte pasienter.

 

Øvelse bilulykke 2 Øvelse bilulykke 3  

RITS øvelse Polarlys I går 24.oktober ble det gjennomført RITS-øvelse ombord i hurtigruteskipet MS Polarlys. Det ble simulert en brann om bord i lugarseksjonen og brannmannskaper blir hentet av redningshelikopter på Vigra og flydd inn til stedet hvor hurtigruta ligger. 

MS Polarlys eget mannskap deltok i øvelsen der samhandling var viktig. 

ØVELSEMOMENT RITS:
• Mottak av melding og informasjonsinnhenting 
• Mottak og innlasting av helikopter
• Entring av skip, Rits-leders første kontakt med skipets mannskap.
• Felles taktisk plan. 
• Innsatsordre.
• Bruk av nødnett og repiter
• Samarbeid med skipets mannskap og ledelse. 

 

Øvelsen ble gjennomført som forventet og vi vil takke alle involverte parter for vel gjennomført øvelse.

Polarlys 1. møte Polarlys innsats Polarlys 1 reddet Polarlys reddet Polarlys mannskap Polarlys Rits leder polarlys mannskap 2 Polarlys fornøyd

 

Tungbilredningsuke 2017Årets tungredningsuke har blitt gjennomført denne uka.Alle 4 brigader har sammen med politi, ambulanse og luftambulanse øvd på frigjøring av fastklemte personer på busser og lastebiler. 5 fullskala-caser har blitt arrangert med både dukker og "levende" markører.

Ei nyttig uke for alle deltagere, der samvirke på skadested på alle nivå har vært gjennomgangstema.

6 klasse vigra skole 2017 4Det er nå gjennomført brannvern undervisning for alle 6-klasser på barneskolene i Giske kommune. Undervisningen er gjennomført i samarbeid med Eltilsynet. Denne undervisningen består av teori inne i klasserommet og i tillegg får elevene en praktisk slukkeøvelse ute.

Totalt er det ca 120 elever som har gjennomgått denne undervisningen. Bildet er fra 6 klasse Vigra Skule.