Aabv

Ledig stilling som branningeniør (2.gangs utlysing)

brannverndokÅlesund brannvesen KF er organisert som et kommunalt foretak eid av Ålesund kommune.

Vår kjernevirksomhet er brannforebyggende arbeid og brann- og redningsarbeid. Vi er i dag ca. 70 medarbeidere som har et overordnet mål rettet mot å forebygge branner, samt å redusere konsekvensene ved brann og andre ulykker.

Vi søker nå etter 100% fast stilling som:  

Branningeniør

For nærmere opplysninger om stillingene kontakt avdelingsleder Sindre Egeness tlf: 70 16 32 23 / 906 77 558

Søknadsfrist: 11.03.2018

Ledig stilling som tilkallingsvikarer i beredskapsavdeling

Brannmann i høydenÅlesund brannvesen KF er organisert som et kommunalt foretak eid av Ålesund kommune.

Vår kjernevirksomhet er brannforebyggende arbeid og brann- og redningsarbeid. Vi er i dag ca. 70 medarbeidere som har et overordnet mål rettet mot å forebygge branner, samt å redusere konsekvensene ved brann og andre ulykker.

Vi søker nå etter:  Tilkallingsvikarer i beredskapsavdeling

For nærmere opplysninger om stillingen: Kontakt brigadesjef Vidar Bakke tlf. 70 16 32 00.

pdfBeskrivelse av test

pdfMedisinske krav

Søknadsfrist: 12.03.2018

 

Komfyrvaktkampanje - 64 komfyrbranner i fylket vårt i fjor

komfyr brann Foto Komfyrvaktkampanjen InfratekFersk statistikk fra DSB viser at brannvesenet rykket ut til 64 komfyrbranner i Møre og Romsdal i 2017. Det er 12 flere enn i fjor. Ei komfyrvakt kan redde hjemmet din fra å gå opp i røyk.

 - Komfyren er den klart største brannkilden i hjemmet. Så godt som alle komfyrbranner kommer av tørrkoking og ikke teknisk feil ved produktet. Da er det veldig fint å ha ei komfyrvakt som hindrer at farlige situasjoner oppstår. Vi anbefaler alle å installere komfyrvakt hvis du ikke har.

Denne uken står flere hundre representanter fra brann- og redningsvesenet, Det lokale eltilsyn, produsenter, forhandlere, myndigheter og flere samarbeidspartnere sammen om Komfyrvaktkampanjen. Vi i Ålesund brannvesen står på Moa syd og Moa øst førstkommende torsdag 15. februar fra kl. 1100 til kl 1400, så kom og møt oss om du har noen spørsmål om komfyrvakt!                                                                                                      

                                                                                                                                                                                                                                    Foto: Komfyrvaktkampanjen/Infratek

Hvor kan du få kjøpt komfyrvakt?
Komfyrvakt kan kjøpes på de store kjedebutikkene som Elkjøp/Lefdahl, Power og Elektroimportøren. I tillegg finnes komfyrvakter hos kjøkkenforhandlere, samt hos komfyrvaktleve­randørenes og forsikringsselskapenes nettbutikker.

Les mer om komfyrvakt på sikkerhverdag.no.

pdfFaktaark om komfyrvakt

 

 


 

 

 

IUA Lederforum 6 og 7 februar 2018

Kjem øvelseVi ser frem til å arrangere IUA Lederforum i år. IUA Lederforum er et frivillig etablert samarbeidsforum med formål å utvikle samarbeid mellom landets 32 IUAèr.

Forumet er en arena for erfaringsutveksling mellom landets IUAèr og Kystverket der man drøfter felles utfordringer og bidrar til tiltak som styrker den regionale og nasjonale beredskapen mot akutt forurensing innenfor rammebetingelsene til IUA og Kystverket.

Her finner du programmet for pdfIUA_Lederforum_2018.pdf

Det er totalt 49 påmeldte og fristen for påmelding er utgått, men ønsker du likevel å bli med ta kontakt med

VELKOMMEN.

 

Bedre rustet for fremtiden.

DSC 0077Ålesund brannvesen KF har fått en ny robot proppfull av moderne teknologi som skal brukes bl.a. dersom det brenner i tunneler og parkeringsanlegg. Denne lynraske roboten sendes inn før brannmannskapene, for å gi oss oversikt når situasjonen er uavklart. Kameraene gir gode bilder uansett hvor tykk røyken er. Med varmekameraet kan vi se om det befinner seg mennesker der det brenner. Den nyinnkjøpte roboten vil gi oss mange fordeler og muligheter.

Roboten fjernstyres fra en kontrollenhet hvor man også kan studere bildene som blir tatt. Roboten er en del av det store arbeidet vi har lagt ned i forbindelse med HMS i Ålesund brannvesen de siste årene.  

Spurv er imidlertid ikke den eneste nyanskaffelsen til Ålesund brannvesen. For et par uker siden var også et nytt firehjulsdrevet kjøretøy på plass. Med firehjulingen kommer vi oss fram der de andre bilene våre ikke har mulighet å passere.

firehjuling