Aabv

RØYKVARSLERENS DAG 2019

Røykvarslerens dag 2019Brannvesenet i Møre og romsdal rykket ut til 35 boligbranner mellom kl 23 og 07 i fjor. Det blir et gjennomsnitt på rett under tre nattbranner hver måned - hele året igjennom - bare i vårt fylke. Nå ber vi om at alle sjekker røykvarsleren ved inngangen til årets mest brannfarlige måned.

HUSK BYTT BATTERI PÅ RØYKVARSLEREN 1. DESEMBER
Alle boliger skal ha røykvarslere eller brannalarmanlegg og du må ha minst én varsler i hver etasje. Alarmen skal kunne høres tydelig på oppholdsrom og soverom, også når døren mellom rommene er lukket.

En fungerende røykvarsler er våken og følger med, også når du sover. Sørg for å gå brannsesongen i møte med nye batterier, og husk å kontrollere at du hører varsleren godt. 

AKSJON BOLIGBRANN
Nå starter Aksjon boligbrann som arrangeres hvert år i desember for å sette fokus på brannsikkerhet i hjemmet. Denne kampanjen starter med røykvarslerensdag den 1. desember (som i år er på søndag).

Vi markerer denne dagen med stand fredag den 29. november. Se listen under for å finne tid og sted for å slå av en prat. NB! Stjålne bilder

Du finner oss her:

Tid

1100-1600

1100-1600

1230-1530

1100-1600

1100-1400

Sted

Devoldfabrikken

Valderøy v/Rema

Storsenteret

AMFI Moa

Haramsenteret

Den økte brannhyppigheten i julen har sammenheng med stor aktivitet i de tusen hjem med økt bruk av elektrisitet, levende lys og peiskos, i mange tilfeller også i kombinasjon med alkoholbruk.

Det er en billig livsforsikring å ha fungerende røykvarslere i boligen. Røykvarslere redder hvert år mange liv i Norge.

VI ØNSKER KONTAKT MED HJEM SOM TRENGER BESØK AV OSS

I forbindelse med kampanjen Aksjon boligbrann 2019 ønsker vi i Ålesund brannvesen kontakt med hjem som ønsker hjemmebesøk av oss til en brannforebyggende prat. Vi ønsker primært å komme i kontakt med hjem der det bor eldre (+75), men også hjem med forskjellige utfordringer som for eksempel risikoutsatte grupper som rus, pyskisk helse eller personer med generelt nedsatt boevne.

Vi oppfordrer spesielt borettslag med mange eldre til å ta kontakt.

Vi vil prioritere besøk som kan utføres på dagtid.

De som ønsker hjemmebesøk av oss i uke 49 ta kontakt:

På e-post eller ring 70 16 32 00. Det ryktes om svært hyggelige besøk, og mange fine samtaler.

OM «AKSJON BOLIGBRANN»:

Aksjon boligbrann er en årlig landsomfattende informasjonskampanje som arrangeres av DSB, Norsk brannvernforening og Gjensidige..

Aksjonen innledes med Røykvarslerens dag 1. desember og fortsetter med en landsomfattende boligkontroll. Hvert år besøker Aksjon boligbrann 30-40 000 boliger over hele landet. Kampanjen er en del av den landsomfattende satsningen Alt vi kan mot brann.

 

HUSK BYTT BATTERI I RØYKVARSLEREN BÅDE HJEMME OG PÅ HYTTA.
KJENNER DU NOEN SOM TRENGER DIN HJELP TIL Å BYTTE BATTERI, GJØR EN GOD GJERNING :-)